Říjen 2012

Medvídek po youkonsku

7. října 2012 v 19:53 | Klídek |  Klídek
Éé dobrý den přítelíčkové, dnes jsem si pro vás připravil recept, který mi kdysi dávno doporučila jedna osůbka, její blogísek je tento http://spatlanina.blog.cz/ a pak ještě jedna osůbka, jejíž blogísek už asi neexistuje nebo jsem ho nenašel.
Tato delikatesa se jmenuje medvídek po youkonsku a je to opravdu labužnická záležitost, názor si utvořte podle obrázku:

♥_♥

Na stránkách, kde se recept nachází jsem zjistil, že jídlo budoucnosti jsou grilování švábi či zapékaní červy, takže se máme opravdu na co těšit, kamarádíčci.

INGREDIENCE
2 medvědí tlapy
20dkg másla
20dkg strouhanky
10dkg kaparů
1 citron
sůl

PŘÍPRAVA
Stažené medvědí tlapy se omyjí a odříznou vazivové polštářky.
Očištěné tlapy vařit v osolené vodě do měkka.
Pak vyjmout a rozdělit každou na 4 díly.
Ponořit do rozpuštěného másla a obalit ve strouhance.
Péci na pánvy do červena, za častého polévání máslem.
Na míse je hotové obložit kapary a plátky citronů.

DOBROU CHUŤ!


Obídky

6. října 2012 v 12:06 | Klídek |  Klídek
Awojík panstvo, dlouho jsem se neozval, ani Dešťa ne, ale to je jen tím, že jsme měli plno práce! Já s hraním na trombonér a Dešťa stavěl své mašinky, vůbec se nám nedařilo a dřevěný nouťbůk shořel, takže jsem musel jít pěkně na bedničku, byla to lahoda přítelíčkové, počítaček se zapínal 13 hodin, ale pak jel, to vám povídám, pak jel! Tady vám přínáším jeho obrázek, je to fešáček. Pozor - je to počítaček značky nakouslého jablka.


Ale teď k věci, v srpnu roku 2012 jsem nastoupil do nové školky. Když jsem tam přišel poprvé 1. srpna, nikdo tam nebyl, ale to je zas jiný příběh - příběh o tom jak jsem zjistil, že školka začíná až v září.

A teď bych vám chtěl představit naší školní jídelnu a jídelníček:

NAŠE HLAVNÍ KUCHAŘKA
NAŠE VEDLEJŠÍ KUCHAŘKA
A NÁŠ VEDLEJŠÍ KUCHAŘ (zrovna po svatbě.. a kde má prstýnek? na druhé ruce:O)

Každý den máme na výběr tři jídlíčka, avšak já vám sem hodím nejlepší skvosty za září 2012!

ROZLÍTANÍ PTÁČCI
Skutečně velká lahoda! Chutně to vypadá a mňamózně to i chutná

DŽUVEČ
Je to jakási směs čehosi a jemně to zavání fazolemi, ale pozor.. fazole to nejsou!

ZNOJEMSKÁ HOVĚZÍ PEČENĚ
Je to mňamina, plátek hovězího masa pohozený v UHOŘi (univerzální hnědá omáčka ředěná) s rozvařenou rýžičkou

KUŘECÍ JÁTRA
Játra jsou klasika, snad je ani nemusím popisovat

RÝŽOVÁ KAŠE
Tak na to jsem si obzvlášť pochutnal, protože čemukoliv co plave v mléce já neodolám. Na tomto obrázku to není tak vidět, ale věřte, že ta rýže skutečně plavala

Tak to by bylo zatím vše, doufám, že jsem vám udělal chutě.